Zonnige tuin in Duiven

Een zonnige tuin die vrij ondiep was en vooral in de breedte zijn ruimte had, waardoor die benauwd aanvoelde. In het aangepaste ontwerp is de breedte van de tuin ten volle benut, de zijtuin is erbij betrokken en bordergroottes zijn in balans gebracht. Er zijn nieuwe zichtlijnen gemaakt met blikvangers en een iets andere looplijn die de beleving versterkt. In de nieuwe beplanting veel aandacht voor langbloeiende zonliefhebbers en vlinderplanten. Hoge transparante bloeiers zorgen ervoor dat de tuin niet in één oogopslag te overzien is. De borders hebben elk een eigen (door ligging bepaald) karakter met veel herfstkleuren en bessen. In de zijtuin is hoogte toegevoegd door klimrozen aan de gevel en drie zuilvormige bloesembomen. De familie heeft de tuin zelf met vaart aangelegd en ingeplant!


Elly en Henk: “We hebben vorige zomer heel wat uurtjes in de tuin gezeten. Het was flink klussen, maar het resultaat mag er zijn. Het bankje tegen de schuur wordt veel gebruikt en de tuin kan en wordt vanuit alle hoeken bekeken. Het kan niet meer stuk!”

Ga door naar het volgende project.