Privacyverklaring

Wat gebeurt er met je gegevens?

Bezoek je mijn site, mail je mij of neem je op een andere manier contact met me op, dan ontvang ik persoonsgegevens van je. In deze privacyverklaring kun je lezen waarom ik je gegevens bewaar, wat er met je gegevens gebeurt en hoe je ze kunt aanpassen of laten verwijderen. Het is verplicht deze privacyverklaring in begrijpelijke woorden te schrijven.

Welke persoonlijke gegevens verzamel ik en waarom?

Wanneer je contact met mij opneemt, verwerk ik je gegevens. Dat kan zijn middels het door jou ingevulde contactformulier, telefonisch of omdat je per mail contact met mij opneemt. Dat betekent dat ik een of meer van de volgende persoonsgegevens van je verwerk: Voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres en wellicht andere gegevens die je mij in correspondentie verstrekt.

Wanneer je mijn website bezoekt, verzamel ik ook informatie van je die niet persoonlijk is, zoals de naam van de browser die je gebruikt, het besturingssysteem dat je gebruikt en de serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt.

Als je als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser die je gebruikt om te helpen spam te detecteren.

Hoe beveilig ik persoonsgegevens?

Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de URL. Daarnaast heb ik beveiligingssoftware tegen cyberaanvallen geinstalleerd.

Waarom verzamel ik de persoonsgegevens?

In de eerste plaats om contact met je te kunnen onderhouden, bijvoorbeeld om te kunnen bellen of mailen of post toe te sturen. Verder helpen de gegevens mij om het bezoekersgedrag van mijn website te analyseren om deze verder te verbeteren. Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen. Ook gebruik ik ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen.

Met welke derde partijen deel ik je persoonsgegevens?

Doorgaans ben ik de enige die toegang heeft tot je gegevens. Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet daartoe verplicht of als dat noodzakelijk is om technische redenen, bijvoorbeeld:
– De website host, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren
– Google Analytics, voor de analyse van de gegevens van bezoekers van mijn website.

Wil je je gegevens aanpassen of verwijderen?

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens aanpassen of laten verwijderen als ik deze heb opgeslagen. Dat doe je door contact met me op te nemen. Ik reageer uiterlijk binnen vier weken op je verzoek. Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens, autoriteitpersoonsgegevens.nl.