Cursusprogramma

Alle informatie over de cursussen en workshops vind je in het cursusprogramma (download pdfvoor 2019.

6-Weekse cursussen

Elk van deze cursussen bestaat uit zes lessen van drie uur in zes weken aaneengesloten. Aan de hand van verse bloemen, bladeren, vruchten e.d. leer ik je om te werken volgens een beproefde werkwijze. Daarmee kom je in relatief korte tijd tot een goed resultaat. Ik geef allerlei achtergrondinformatie, tekenoefeningen en demonstreer verschillende technieken. Je maakt een eigen werkstuk en ik begeleid je op je eigen niveau. Per cursus kunnen specifieke technieken of aspecten meer nadruk krijgen, bijvoorbeeld tekentechniek, licht en dieptewerking, toonwaarden, kleur, compositie e.d. De cursussen zijn daarom steeds verschillend en verdiepend. Als beginnende botanisch tekenaar kun je het beste een 6-weekse cursus kiezen. Deze 6-weekse cursussen zijn vergelijkbaar met de basis- en vervolgcursussen van de VBKN.

1-daagse Workshop Botanie voor botanisch tekenaars

De botanie van planten is niet het makkelijkste onderdeel van het botanisch tekenen. Tekenaars zijn vaak planten- en tuinliefhebbers, maar meestal geen geschoolde botanici! Waar moet je eigenlijk allemaal op letten? Wat is normaal voor die plant en wat hoort erbij en wat niet? En wat moet je wel en niet tekenen? Dit soort vragen stellen veel leergierige cursisten! Ook in 2019 organiseer ik de 1-daagse Workshop Botanie, waarin we aan de slag gaan met basiskennis en –vaardigheden die je als botanisch tekenaar nodig hebt. Bijvoorbeeld om te vinden welke plant het is, een bloem of vrucht open prepareren, naamgeving van planten, planteneigenschappen leren ontdekken en benoemen en informatie over een plant vinden. Een zeer leerzame, nuttige en leuke dag is dit!    

Workshops

Ik geef ook verschillende workshops. In het cursusprogramma vind je de data en meer informatie daarover.

IMG_2702

Froukje: "Botanisch tekenen is niet makkelijk, maar Marionne loodst je op een zeer geduldige manier door de moeilijke bochten van deze teken- en schilderkunst!! Het is fascinerend te zien wat je al in een paar lessen kan bereiken. Je krijgt niet alleen tekenles, maar ook demonstraties en materialenkennis! Een heerlijke manier om je hoofd leeg te maken."

Priveles

Het is ook mogelijk om incidenteel of geregeld priveles te krijgen. Voor gevorderden is dit een prima manier om snel je specifieke vraagpunten te verbeteren. Neem gerust contact met me op voor overleg en prijsopgave.

IMG_0606


WP_20151123_010


IMG_0599


WP_20151203_007
© Tuinstudio Rozenhorst